Woningbezitter laat veel geld zomaar liggen volgens VEH

Het blijkt dat menig woningbezitter zomaar een hoop geld laat liggen bij het afsluiten van een (nieuwe) hypotheek. De VEH (Vereniging Eigen Huis) geeft dit aan. Uit hun onderzoek blijkt dat maar liefst negentig procent (!) niet of nauwelijks onderhandelt met de bank wanneer deze een nieuw rentevoorstel doet. Zij accepteren direct het voorstel van de bank zonder dat ze de tijd nemen om eerst hypotheken te vergelijken.

Nieuw rentevoorstel en rentevaste periode

Alle kredietaanbieders en banken zijn sinds 2013 verplicht om hun klanten op tijd een nieuw rentevoorstel te doen. Dit voorstel moeten ze tenminste 3 maanden voordat een rentevaste periode beëindigt indienen. Nu blijkt uit het onderzoek van de VEH dat de meeste consumenten (90%) gewoon direct akkoord gaan met dit voorstel en zich totaal niet verdiepen in de mogelijkheden. In veel gevallen kunnen ze bij een andere aanbieder al snel honderden euro’s op jaarlijkse basis besparen!

Terugverdienkosten

Volgens de Vereniging Eigen Huis zijn de kosten bij een overstap naar een andere aanbieder al snel terugverdiend. Want aan een overstap zitten vaak kosten verbonden. De VEH raadt woningeigenaren aan om niet blindelings akkoord te gaan met een nieuw rentevoorstel. Zij moeten actief aanbiedingen van concurrenten gaan bekijken en vergelijken.

Hypotheek afsluiten via Leningen.nl
Bent u op zoek naar een nieuwe hypotheek? Op Leningen.nl is het vergelijken van hypotheken eenvoudig. Wij tonen u altijd de meest actuele hypotheekrentes van alle bekende banken in Nederland. Vergelijk de rentes met elkaar en vraag vervolgens via onze website een hypotheekofferte aan. Voor de exacte maandelijkse hypotheekkosten moet u letten op het Jaarlijks Kostenpercentage.

0 comments… add one

Leave a Comment