WOZ-waarde omhoog. Grootste stijging in Amsterdam

En opnieuw is de WOZ-waarde gestegen. In 2016 steeg de gemiddelde WOZ-waarde van woningen ook al. Het CBS vermeldt dat de WOZ-waarde op 1 januari 2017 gemiddeld 216.000 euro was. Ten opzichte van vorig jaar is dat een flinke stijging van 3.3 %.

WOZ-waarde in Amsterdam stijgt hard

Amsterdam heeft al zo’n 2 jaar achtereen te maken met huizenprijzen die de pan uit rijzen. Ook de WOZ-waarde stijgt in Amsterdam flink. Zo heeft een gemiddeld woonhuis in de hoofdstad van Nederland een WOZ-waarde van 290.000 euro. In 2016 was de gemiddelde WOZ-waarde nog aar 253.000 euro.

Met een stijging van maar liefst 15 % spant Amsterdam dus de kroon. En het is een nieuw record. Het vorige record dateert uit 2010. Ook in gemeenten rondom Amsterdam en in Utrecht steeg de waarde bovengemiddeld.

Landelijke WOZ-waarde nog altijd laag:

De landelijke, gemiddelde WOZ-waarde blijft achter. Althans, deze is nog 11 % lager dan het gemiddelde in 2010. Om het record uit 2010 te kunnen verbreken moet de landelijke gemiddelde WOZ-waarde uitkomen op meer dan 11 %.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?

WOZ-waarde omhoog. Grootste stijging in AmsterdamJaarlijks wordt de WOZ-waarde door Nederlandse gemeenten vastgesteld. Ze gebruiken daarvoor onder meer de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen (in dezelfde regio) maar ook andere factoren spelen een rol. De WOZ-waarde is voor woningeigenaren belangrijk. Want op basis daarvan worden diverse belastingen bepaald zoals het eigenwoningforfait en de onroerendezaakbelasting. Raadpleeg uw WOZ-waarde hier.

Interessant weetje:

Wist u dat de WOZ-waarde bijna altijd de ontwikkelingen van de woningprijzen met plus minus een jaar vertraging volgt? Zo begint de WOZ-waarde eigenlijk pas 2016 weer te stijgen, terwijl de woningprijzen al sinds 2015 weer duidelijk aan het stijgen zijn. U kunt ook een speciaal WOZ-krediet afsluiten.

0 comments… add one

Leave a Comment